Amaç Güney Kıbrıs’ı üs haline getirmek!

Rum Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas “Yunanistan, Fransa ve İtalya’yla dörtlü işbirliğimizle Kıbrıs’ı Avrupa ülkelerinin ilgi sahası ve bölgedeki gemilere hizmet veren üs haline getirmek istiyoruz”

Amaç Güney Kıbrıs’ı üs haline  getirmek!
16 Nisan 2023 Pazar 08:44

banner9

Rum Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas, Güney Kıbrıs’ın “toprağına ve devlet olarak varlığına kast edenlere karşı güçlü bir caydırıcı unsur olması için ülke savunmasını yükseltmek ve güçlendirmek üzere elinden gelen her şeyi yapacağını” söyledi.

Rum Millî Muhafız Ordusu’nu modern ve yarı-profesyonel bir ordu haline getirecek bir silahlanma planı yaptıklarını söyleyen Yorgallas, yabancı ülke ordularıyla aralarındaki mevcut işbirliklerini güçlendirmek ve yenilerini tesis etmeyi hedeflediklerini anlattı.

Rum yönetiminin bölge ülkeleri,  Avrupa ülkeleri ve diğerleriyle savunma ve güvenlik alanlarında ikili ve üçlü işbirlikleri geliştirdiğini hatırlatan Yorgallas, Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve Fransa arasındaki dörtlü işbirliğiyle Doğu Akdeniz bölgesinin AB ülkelerinin ilgi sahası, Güney Kıbrıs’ın da bölgede faaliyet gösteren gemilere hizmet üssü haline gelmesini istediklerini açıkladı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.