Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, küstahlıklarına bir yenisini daha ekledi. Her defasında Türk düşmanlığını kışkırtan provakasyonlarda bulunan Rumlar bu defa okul çağındaki çocuklara yönelik olarak “1974 Kıbrıs’ta Türk İşgali” temalı yarışma düzenleme kararı aldı.

Rum devlet ve özel ortaokul, lise, teknik okul öğrencilerine yönelik “Kıbrıs ve/veya Yunan ve veya dünya tarihi ile ilgili yarışmanın bu yılki ana teması “1974 Kıbrıs’ta Türk işgali” oldu.

Öğrencilerin bireysel veya 5 kişiyi aşmayacak gruplar halinde, boş zamanlarında hazırlamaları gereken “eserlerin” özgün olması, daha önce yayınlanmış herhangi bir eserden esinlenilmemiş olması gerekiyor.  Öğrencilerden ayrıca, her bir eser için ilham veren tarihi olayların, eserin sunumunun anlatıldığı, eserde kullanılan sembol, şekil ve sözlü yorumların çözümlerinin yer aldığı 120-150 kelimelik metin de isteniyor.

İnsan Hakları Platformu, içinden geçilen ortamda işlevsel demokrasi ve ifade özgürlüğünün önemini vurguladı İnsan Hakları Platformu, içinden geçilen ortamda işlevsel demokrasi ve ifade özgürlüğünün önemini vurguladı

Editör: TE Bilişim