Restorancılar bölündü! Önce eylemdeyiz dediler, şimdi de ithal eti savunuyorlar

Restorancılar Birliği (RES-BİR) ithal eti destekler gibi görünse de, restoranlardaki yemek fiyatları yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor. Bu durum, hem tüketiciler hem de yerli üreticiler arasında tepkilere neden oluyor.

Restorancılar bölündü! Önce eylemdeyiz dediler, şimdi de ithal eti savunuyorlar
28 Mayıs 2024 Salı 04:16

banner9

Restorancılar Birliği (RES-BİR), geçtiğimiz hafta yaptıkları ilk açıklamada; Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemini değerlendirerek, “Halkımız ve üyelerimiz, en azından Güney komşumuzun fiyatlarıyla ete ulaşım hakkına sahiptir” açıklaması yaparak, “Buradan hareketle artık kaosa sürüklenmiş ve et tedarik zincirinin bile krize girdiği et krizi ile ilgili diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte inisiyatif alarak kasap ve hayvancıyı ortak müşterekte buluşturmak üzere eylemdeydik. Eylemin içeriği ve taleplerle ilgili olumlu/olumsuz bir pozisyonumuz olmamakla birlikte tek duruşumuz aynı gemide olduğumuzdan hareketle ortak aklın oluşması yönündedir” ifadelerini kullanmıştı.
Gelen eleştirilerin ardından Restorancılar Birliği, hayvancıların eylemine destek verdikleriyle ilgili “yanlış” algı oluştuğuna dair yaptıkları açıklamayı hatırlatarak, “Bizim tarafımız belli; biz halktan tarafız” vurgusu yaptı.
Res-Bir sonrasında bir açıklama daha yaparak,  hayvan üreticilerinin eylemine destek verdikleriyle ilgili yanlış bir algı oluştuğunu, Res-Bir Başkanı’nın sorunun diyalogla çözülmesine katkı koymak için Başbakanlık önüne gittiğini, hâlâ karkas et ithalatını desteklediklerini duyurdu.

HAYVANCILAR BİRLİĞİ TEPKİLİ
Öte yandan Hayvan Üreticileri, Res-Bir’in ithal eti desteklemesine tepkili. Üreticiler, yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini ve ithal etin uzun vadede yerli sektöre zarar vereceğini savunuyorlar. Yerli üreticiler, restoranların yerli eti tercih ederek sektöre katkıda bulunmaları gerektiğini belirtiyorlar.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.